Friday, November 26, 2010

.cermin diri.

semua orang ada taste sendiri kan. nak yang comel. mesti cute. sopan santun. baik budi. lemah lembut. ayu. sedap dipandang mata. pandai. macam2 lagilah. yelah kan, soal pasangan ni kalau boleh tak nak lah main tangkap muat je. tapi, kalau demand sangat pun tak patut jugak kan. yg penting, kena la ukur baju di badan sendiri sebelum nak kate orang tu tak cun, tak lawa, senyum tak comel dan macam2 lagi. ini tak, tau nak mengutuk macam2. ade je benda yang tak kena bila tengok orang lain. tak tengok pulak kat cermin tu macam mana. hahah. gelak besar pulak bila ada member yg suka mengata perempuan macam2 tapi tak perasan diri tu macam bagus sangat je. kalau rupa kau hensem gila sampai kalah Kaka yg kacak tu, aku boleh terima lagi. tapi tak pun. 

kacak macam aku tak?
**awak awak, awak sendiri ada rupa yg tak hensem mane tu, tak payah lah nak mengate orang lebih ye awak. nanti awak tak kawen sampai tua baru padan muka. hahak.

bukan ape. rase panas jugak telinga bila dengar dye cakap macam2 kan. haih, tolong lah cermin diri tu dulu before nak kritik orang.

kiut jugak ak ni kan ^^

tu lah sekarang. nak carik pasangan selalunya macam ni:
  • hensem tak/cantik tak
  • ada kereta?
  • kaye tak?
ha sekarang ni 3 benda tu yang paling utama yg orang fikir. pandang rupa ngan harta. bukan nak tengok baik budi orang tu. buatnya perangai macam haram, tak ke payah nanti. nak control pun susah. nak nasihat lagi la payah.

konklusinye; pilih pasangan hidup betul2 ye. jangan nak pandang harta benda semate2. duit tu semua boleh dicari tapi attitude tu yang paling penting.

kthanxbai http://www.emocutez.com

Tuesday, November 23, 2010

.di saat aku mencintaimu.

jiwa kacau. haih. semua serba tak kena dah. tanak fikir pun tapi tak boleh buang jauh2 apa yang duk bermain dalam kepala. bukak youtube, layan lagu jiwang. haha. solution terbaik. first tyme dengar lagu ni sebab kat sini memang jarang nak bukak radio. name band pun tak pernah tau. Dadali. pe maksud lagi la tak tau. haha. lagu yg best ni tajuknye Di Saat Aku Mencintaimu. 


Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta


Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

memang tade kaitan pon sebab lagu ni pasal awek dye tinggalkan dye untuk lelaki lain. kesian kan. ahha, tu bukan ape yang terjadi kat dalam hidup aku k. tak kesa lagu maksud ape, asalkan sedap didengar n ade la unsur jiwang tu dah bole jadikan lagu tema. layan~ ^^


Friday, November 19, 2010

.kes comolot tepi jalan kat klcc.

rasenye ramai dah tau pasal kes ni kan. pasal budak yg couple g kissing kat tepi jalan kat klcc tuh. aku pon baru je tengok video tu semalam. bangang dowh. haha. ade suh pilih klcc ke bf. pefak. LOL

buat malu je. ceh. bluwek.


ok ok. tanak komen pasal tu banyak2. ni ha tadi jumpa video kat fb member. sumpah aku gelak tak hengat bile tengok. nak gelak jugak? ha meh tengok ni.



.mara orang di khalayak.

ok benda ni jadi masa exam hari tu. macam biasa lah kalau time exam nanti mesti ada la insan2 yg tak cukup2 masa nak menjawab kan. aku sendiri pon rasa nak tercabut je tangan tulis laju2. dah announce dah suruh stop writing n answer sheets pon dah start dikutip line by line. aku dah fikir tak sabar nak balik nak tido je time tu. haha. 

tiba2 lecturer yg kutip paper tu tengking sorang mamat ni. well, dah dye berdiri next to my table, bagai nak luruh jantung sebab terkejut tiba2 kena jerkah macam tu. walaupun dye bukan marah aku. ada sorang budak ni dye tak benti tulis lagi. (bagi aku benda tu biasa je jadi masa exam) bayangkan masa semua orang lain tengah senyap tiba2 kau kena marah dan semua orang tengok n pandang kau dengan macam2 reaksi. oh dem, memang tak macho kan. malu kot kena mara depan orang ramai. kena tengking lak tu. ape tah pakcik tu marah aku pun tak ingat exact line.  

tapi. tapi... tapi... hish, kesian la kat budak yang kena tengking tu kan. lagi pun orang yg kutip paper belum sampai kat dye lagi. kasi la dye peluang. yg lecturer tu pon satu. macam masa belajar dulu tak pernah ambik exam je. >_< memalukan orang lain. budak tu dah cukup stress dah jawab soalan susah macam ****. ni kena sound plak. berdesing telinga aku dengar. 

kalau aku jadi mamat yg kena marah tu mmg aku harap sangat2 semua orang hilang dari dewan.

Jinx, semua orang hilang tinggal aku sorang!

**fikir dulu sebelum buat. ethic of care tu penting. jage ati orang kalau nak buat pape. 

Tuesday, November 16, 2010

.after first paper.

hari ni baru lepas 1 paper. ah, lega. serius lega. even ape yg dijangka masuk final tu satu benda pon tak keluar, tapi takpe. malas fikir dan menyesal. terus cakap 'whats next?'. haha. yeah, next paper on friday. ta lame dah. n esok raya haji pulak tu. 

**ahha, selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua umat islam**

tapi kan, tak suka betul duduk kat kerusi lama2. tapi nanti study atas katil jadi stido plak. study sikit terus tido. bagi nak gagahkan diri duk kat kerusi lama2, layan lah lagu korea macam2. bagi tak terasa bosan sangat study dengan tahan lenguh duduk lelama. habis bantal buat lapik belakang dan lapik duduk. tapi tadi da habis exam bukan terus sambung study pun. mesti nak kena qada' tidur yg tak cukup. pastu nak tengok movie satu. da habis tu nak tengok internet pulak. bukak facebook. bukak belog. hapdet. hapdet. ahhh. buang mase ni. 

dah dah. cukup merepek. jom layan video nih. gelek2 siap. yeah!



oh ye. saja nak bagi tau satu dunia, I love Park Gahee!! dye nih leader kumpulan After School. even umur dye da 30, but she's still freakin hot yaw!

ta percaye? ok sila tengok. 





selain Lee Hyori, memang Gahee ni lah artis pujaan. see, dye ade dimples! muka pon sweet ayu sopan santun lemah gemalai pe sume. tapi di sebalik muka yang feminin gile nih, dye nih rapper taw. ha. jangan memain. sila tengok video tu. hawt gilak dye menari. suke lah!

okie, mintak diri. selamat sambung setadi sume ye. ^^

Wednesday, November 10, 2010

.take my heart.


cumil sangat lagu ni. jum nyanyi same2~http://www.emocutez.com 




soko - take my heart

"If I take your heart,
 I will cherish it every day.
If I take your heart,
 I will heal these old wounds.
If I take your heart,
 it's to make it happy.
If I take your heart,
 it's forever close to mine."


**walaupun lagu ini cumil, tlg jangan tarik selimut sambung tido ye. dah, cukup tu. mari sambung stadi. exam sudah dekat yaw. +__+

What type of vehicle did you ride on every day ?

private transport no 11. pakai kaki!

whatever u wanna know. ask me. ^^

.same kan.

ye hari ni sangat tension sebab takde mood nak study lepas tu portable gas cooker kesayangan kena rampas@hilang dicuri. tataw mana pegi. tiba2 dah takde! tinggal kuali golek2 dalam sinki. sangat pedih hati nak terima kenyataan, tapi sabar je lah. lepas ni tabole nak seronok2 masak makan sedap2 lagi. dem lah. 

http://www.emocutez.com


so dengan rasa marah+sedih+kecewa+hampa+menyesal tak terhingga, aku bukak fb. godek2 ape benda best yang ada. n, aku jumpa something! haha. sila tengok ye. tapi,pesanan utk peminat2 Justin Bieber; tolong jangan bunuh saya!



ada rupa kan? sama kan?

ok try tengok 2nd pic pulak



actually 2nd guy yg dibandingkan dengan Justin Bieber ni kawan kesayangan(syg lah sgt!) kat UTP. His name is Syahmi and he's much older than JB, for sure. tehee. saja curik gambar ni dari fb dye. LOL. jangan bunuh aku pulak lepas ni Syahmi!! hehe. see, aku dah happy balik. dah tak sedih2 kenangkan kisah lama. 

have a good time paksa diri untuk study for those yg nak exam!! http://www.emocutez.com

Monday, November 8, 2010

.almost there.

sometimes the reality is not the same as what we may think or what we assume it to be. 


see the joy that he shows? and how bout the reaction of the man with blue shirt? contra isn't it?












































actually the guy thinks that he had won the race but the real fact is, he got 1 more lap to go. he could have win the race. he got too excited mayb n messed up with the lap count in his head. heheeee. 

oh malu2! mana nak sorok muka I ni??

.cheated.

here are some comments from people who think that they have been cheated. it made me laugh tho. 




maybe they are just trolling. but I laughed hard reading them. who cares. you can't be serious the whole time right.


why so sirius?? lol

Sunday, November 7, 2010

.main kayu tiga.



have u ever heard this song? i really love it! especially when Ashleigh and Jacob used this song for their performance. suka giler tengok diorang ni perform pakai lagu ni!! ok, thats not the main point. benda yang nak cerita kat sini pasal main kayu tiga.

ye, lagu ni memang ade nak sampaikan pasal tu. well, aku sangat tak paham kenapa orang nak buat semua ni. kalau kau tak happy dengan pasangan kau, kenapa tak confront je. kalau dah tak boleh bendung sangat, tak leh tahan perangai masing2, mintak cerai. senang. ni tak. nak jugak maen affair2 bagai. kamon la. anak dah bersusun2 tapi tak nak fikir. ikut nafsu sendiri je.

paling sakit hati bila yg masing2 dah ada famili sendiri. I mean, suami orang bercinta dengan isteri orang. sampai sanggup nak kahwin lari dengan laki tu pulak tu. pernah dengar tak orang kate 'what goes around, comes around'? apa kau buat kat orang, nanti sure kena kat kau balik one day. for sure kena punya! kali ni dye lari dengan kau, esok lusa dye boleh lari dengan orang lain pulak.tak mustahil bukan? masa tu baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah.

paling aku tak tahan kalau orang yang sokong pasal benda ni. tak kena kat diri kau sendiri ye lah kau nak sokong kan. buatnya laki kau tinggalkan rumah dengan anak2 pergi seronok2 dengan perempuan lain, macam mana lah kau nak respon kan? kenapa lah manusia sekarang ni tak beringat. kesian lah kat anak2. diorang kecik lagi tak tau pape. kat tv tu dah macam2 jenis cerita/drama dah tunjuk nak bagi pengajaran kat kita semua. tapi orang yang tengok ni sekadar layan perasaan sedih2 macam tu je. seronok dengar lagu tema cerita je. apa pengajaran daripada cerita tu, tak masuk dalam kepala. 
haih. macam2. 

jangan buat benda yang bukan2 yang akan buat kita menyesal di kemudian hari. 


think first! http://www.emocutez.com (eceh, macam kempen pulak) 

Thursday, November 4, 2010

.otak kreatif perompak.

there are so many ways used by them to trick people. so many cases happened before. got case where the robbers pretend that their vehicles got problem and stop at the roadside. then when kind innocent people stop to help, the person got robbed. fcuk those evil people who take advantage over other people kindness. memang keji yang amat la pegi trick orang macam tu. bayangkan lepas ni ada orang yang betul2 dlm kesusahan kereta rosak kat tepi jalan. orang nak tolong pun cuak. n then, orang yang benti, tengok2 dye rompak kite plak. sangat fffuuuuu kan macam tu? grr. kreatif diorang ni boleh pikir macam2 cara. tapi, sangat tak kena tempat lah.

lagi satu, aku sangat tak paham kenapa orang nak bunuh, nak maen tetak2 mangsa rompakan. duit, barang berharga dah dikebas, nak main2 dengan nyawa orang tu pulak. psycho betul. ada otak boleh pikir macam mana nak merompak, kenapa tak pakai otak pikir macam mana nak carik kerja. sedangkan disabled person pun susah payah berhempas pulas perah keringat carik duit. ni perompak yang cukup kaki dan tangan, normal serta sihat, pegi merompak pulak. haih.

last time I've watched a video in youtube. got this 1 guy kena belasah kaw kaw cuz dye ragut handbag from a lady. if i'm not mistaken lah. dasat gile wehh. darah2 habis. when I read all the comments, I noticed that there are 2 types of person; agreed with the act and disagree with it.

hmm. as for me, he deserves it so sangat agree orang ramai belasah mamat tu. kejam memang kejam. tapi, kalau orang yang buat jahat tu kita bagi muka, lama2 nanti naik lemak lah kan. takat bawak pegi balai, kena penjara for few months or got fined for few hundreds, benda tu tak efek sangat. bila dah dapat pengalaman ngeri macam tu, sepatutnya rasa serik la. orang lain yang tengok pun mesti cuak je nak buat kesalahan tu kan.

berdasarkan komen2 dari pihak yang tak setuju dengan tindakan tersebut, mostly cakap; bukan hak kita nak menghukum orang yang bersalah tu. kesian. kejam. dan macam2 lagi lah. well, itu baru sikit. orang yang buat dosa merompak ni lagi banyak yang kejam2. yang sampai bunuh2 tu. nak duit punya pasal, diorang lagi sanggup buat benda yang diluar jangkaan kita. penat lelah kita bekerja nak beli tv besar, barang kemas. perompak durjana ni suka2 je datang sebat perabih segala. tak ke putih mata kalau jadi macam tu? 

dapat buat hukum hudud kat malaysia ni, bagus jugak biar kurang kes merompak, ragut, pecah rumah. sekali buat, kena tangkap dah kena potong tangan. tapi kalau dah kena potong tangan pon nak mencurik lagi, memang tak boleh nak buat ape lah. +__+

oh ye. bagi mengelakkan korang berhadapan dengan perompak dengan 'tangan kosong', ape kata korang belajar ilmu mempertahankan diri. untuk self defense jugak. tak semestinya bila dah belajar silat ke ape ke, korang nak jadi hero. itu tak macho okeh. ada ilmu sikit utk self defense, kan bagus. nyawa kita kan milik Allah. tanggungjawab kita jugak untuk jaga keselamatan diri. ^__^

fight me if u dare scumbag!


kalau ada orang nak rompak kita, 
belasah diorang cukup2!!http://www.emocutez.com

.penyamun sekarang.

recently I got an email forwarded by my friend. so to increase awareness among all the road users in this planet, please read the story below and ambik pengajaran ye. 



Subject: Berita dari TNBD Seri Manjung
Nama                     : MOHD HAPIZAL BIN SHAMSUL BAHARI
No Staff                  : 10088408
Jawatan                  : TT 05
Tempat Bertugas     : TNBD SERI MANJUNG
13.07.2010 lebih kurang jam 2300 mangsa bersama teman wanitanya melalui jalan Ipoh Lumut berhampiran pasar malam Kg Aceh telah dilanggar oleh sebuah motorsikal di bahagian belakang kereta.
Mangsa berhenti dan keluar dari kereta melihat seorang India dan berbincang mengenai perlanggaran tersebut.
Dalam pada masa sama seramai 3 orang berbangsa India datang berkerumun keluar dari kawasan semak.
Tiba tiba mangsa terasa diketuk di kepala dan merasai kepala berdarah..dipercayai menggunakan parang.Mansa juga telah di tetak di peha kiri.
Mangsa bersama teman wanitanya dibelasah dan dihumban kedalam kereta seorang di depan seoarang di belakang.Teman wanitanya di pijak oleh seorang penyamun tersebut sambil kawan penyamun memandu kereta .Yang selebihnya menaiki motosikal.
Mangsa berkeadaan berdarah di kepala dan peha kiri sempat memaut kepala penyamun yang memandu kereta kerana si penyamun tidak melepaskan brek tangan kereta tersebut. ( Toyota Wish ) Kawan penyamun dibelakang cuba melepaskan tangan mangsa dari memaut kepala kawanya dan teman wanita mangsa mengambil kesempatan membuka pintu kereta untuk meminta bantua dalam keadaan kereta bergerak perlahan.
Sebuah lori telah berhenti dan memberi bantuan kepada mangsa.Pemandu lori dan kelindannya berbangsa melayu dapat menahan salah seorang penyamun tersebut dan membelasahnya sehingga 2 jari kanan penyamun patah.Yang lain dapat melarikan diri masuk kedalam semak berhampiran arah ke Kg Aceh.Mangsa dan teman wanitanya dibantu oleh orang ramai membawa ke hospital Manjung.Mangsa ditahan di wad 6 dan menerima 16 jahitan luar dan dalam di kepala serta 14 jahitan di peha kiri manakala teman wanitanya sebagai pesakit luar.
Mangsa dan teman wanitanya telah membuat laporan polis.Seorang penyamun telah di tahan dan bakinya dalam siasatan polis.Penyamun dipercayai dari Pantai Remis mengikut pengenalan dan rekod.
Mengikut laporan …jika mangsa tidak melawan berkemungkinan besar kes ini menjadi kes samun,culik dan bunuh
Kata pegawai polis yang mengambil kes ini.
Moral : Dari cerita ini dapatlah kita mengambil iktibar dan berhati hati jika kita terlibat dalam perlanggaran seperti ini …jangan berhenti …sebaiknya terus pandu sampai ke  kawasan terang dan ramai atau terus ke balai polis berhampiran.





sila ambik iktibar dari apa yang telah terjadi ni ye :) 

Wednesday, November 3, 2010

.spot ME.




 spot me, can u? teheee http://www.emocutez.com

.cat maddness.

a serious cat lover, yes, that's what I am! seeing cute adorable fascinating mesmerizing smart little creature always drive me crazy. they are irresistible! come come lets enjoy looking at these cute photos.












**Hye guys. my name is Nekoyanagi and I'm from the scottish fold family. As you can see, my two little ears are different from the usual cats you see around you. well, it makes me looks unique and special okey. tehee. I love doing all the cute stuff done by cats. and yes, I am an attention whore and I love people taking my picture. do you want to see more pictures of mine, come visit me at this page. I'm adorable, I know.**

Tuesday, November 2, 2010

.bila diri disayangi.

looking at the title might cause people think that I'm in the jiwang2 mode. but no, I'm positively not. actually it's a title of Ukay's song. does this name sounds familiar to you? I used to hear their song when I was small. it was quite popular in the 90's. 


basically lyrics have a big role to make sure the song become 'hit'. well, in this case, in my opinion the way how you interpret the lyrics itself is more important. once I was going to library with my friend and he played this song. n then he said this song is suitable for those who are 'hot'ly in love, the lovey dovey couples.

I don't really pay attention to the lyrics but I love the song. after that I searched the song and listen to it carefully, I noticed that the lyrics have other meaning. for me, the real message of the song is about love from God. here's the lyrics I got from google.

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namaMu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat Mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namaMu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau yang pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan Engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang Mu
Ku berserah diri
  

 believe me now? hee. it's one of the way how the music bands deliver good message to the listeners. music is art. and there's many ways to interpret it. well, tak perlu jadi ustad kalau nak sampaikan benda baik. everyone can do it. and it's not our right to say whether that person eligible or not to advise us. take the content is the most important thing. :)

.are you lucky for being a tall person.

actually I'm feeling sleepy. well, busy the whole week cuz its the last week of lecture which means all the projects have to be submitted, lots of presentations, test 2, and lots of stress -for sure. I'm feeling sleepy and it caused me falling asleep while reading the lecture slides. yeah, it sucks. my bed was calling but, sh*t, the test starts at 8 a.m *cry*

ok, enough complaining. I don't have any intention to update my blog but what I have found made me laughed so hard just now! here's the thing I want to share with others.


got it from lyn, of course.

Monday, October 25, 2010

.P R E M E.

Have u ever heard about Preme? It's exclusively for windows 7. So for those who are using windows 7 come come read this!!

Well, since i got my new lappy, memang duk cari software yg FREE n cantik n sesuai lah. hee. Ok sila baca pasal Preme ye.
Preme is a small footprint program that run at less than 1mb of ram while idling and 3mb when you open up the setting window (Memory consumption is not accurate as it might vary due to many factor). It simply copy the main file, preme.exe to the startup folder without any installation and did I mention it is FREE OF CHARGE!!!
 You can dock your window to the sides or to the bottom of your screen and bring it back out all by your mouse.
How?
1)Hold on the minimize button and Preme will automatically dock your window to the nearest sides or bottom of the screen. If the nearest sides or bottom is already preoccupied with a window it will simply swap out the preoccupied window with the new window.
2)To bring back your window, you just need to hover your mouse at your docked window.

Benefit?
1)It's awesome and you can show off to your friend how awesome it is and make them show it to their friend too!!!
2)It's convenient and makes your desktop look less messy.
3)Save every tiny bit of pixel on your (small)desktop/monitor.

You can now make your window to always be on top and reversing it by your mouse.
How?
1)Hold on the titlebar/topbar for about 1 to 2 seconds and it will change the attribute of your window to either always on top or not always on top.

Benefit?
1)Have you ever encountered any app that force itself to always on top which block your desktop? Well I do and quite a lot of time at that but I never had this app back then which cause me so frustrated but now I can change it without any programming knowledge or hassle to open up a new app for that.
2)Wanted to edit a document with full screen while reading an article? You can do so by applying always on top attribute and resize it and place it on anywhere you can view the article while editing your document.

Download:
1. 0.93 Beta 2 (Recommended) This version is very stable and contained much more feature and fixed previous buggy feature. I haven't encountered any bug as of yet compared to the previous "Preview Version" from 1 to 3.

Monday, October 18, 2010

.a letter from a FUTURE husband.

I read a very cute note shared by my friend at facebook today and I've decided to share it here. 


Kehadapan my future wife(s)

I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife(s)

I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bull****. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.

**Sangat comel dan cute kan? :) 

Originally from here.