Sunday, August 29, 2010

coach lelaki? wtf??

this story was kept for a long time cuz i have no time to crapping all craps here. lol. it happened in the KTM KL Central station when i was waiting for train to midvalley. m going to meet miza, syira n huda there. 


as usual, there are hundreds of people waiting for the train. have u ever heard ''ladies' coach''? KTM has specialized one of the coaches (located in the middle) for ladies. sometimes there will be a lucky police to guard this coach so that no guy intentionally or unintentionally enter this special coach. its very good idea from KTMB to handle the rape cases that occur in KTM. good job KTMB!! just hope that they will improve the time accuracy n provide more trains to cater users' need. 


i was standing at the public phones area which is located between the waiting place for ''ladies' coach'' and the normal coach. i was tired after 3hours journey from batu gajah so i took a safe choice to wait between coaches so that i can just get in to normal coach if the "ladies' coach" is full. suddenly there's a guy walking towards me and he stands next to me. he looks like in his 40s. so can call him pakcik la cuz he's malay. well, im having period, n tired, my bag is heavy, n im starving to death but that pakcik pissed me off! i feel like slapping his face with my shoes. maybe im the one who are overreacted but he shouldn't talk shit at me at the first place. 






with his finger pointing to the ladies' coach waiting place, he said : ladies coach kat sana. pegi la tunggu kat sana. sini koc lelaki. perempuan tak boleh naik sini.
of course i know la bout ladies coach. but guys' coach?wth?? i can read whatt..so i know he talks bullshit only.so,i don't move even for an inch. its not that i wanna be rude but he has no right to chase me away.
he's not satisfied, so he asked something stupid : dah penuh ke koc wanita tu?
memang carik pasal lah sibuk nak kesah aku berdiri kat mana. sedangkan ada pompuan lain duk tunggu depan2 lagi. aku yang jauh dari garisan kuning ni dye nak sebok pehal.
i was annoyed and said : mane nak tau train pun tak sampai lagi. kalau penuh, penuh lah. 


ini baru cerita. kalau tengok that pakcik making face at me, memang lagi panas. dan dan nak kate ade koc lelaki kan. mentang-mentang aku bukan orang KL tapi aku tak mundur lah sampai tak tau benda tu.

tekanan T.T

lame betul dah tak jenguk blog sendiri. silap-silap nanti tersadai je malas nak update pape. yelah. banyak sangat kerja. beban je. mane nak buat projek, mane nak buat assignments belambak, mane nak tido, mane nak makan. aish. habis carca marba hidup aku tatkala ini. kerja bertimbun beb! mane tak gile? tekanan habis. tapi sikap aku ni, stress macam mane pon aku pura-pura cool saje. sedangkan dalam hati memang susah nak explain lah. 


malam tadi tiba-tiba aku rase kerja aku macam dah overload. tengok gambar kat bawah ni. report yang dah buat awal-awal hari tu kena edit, lab IP belum siap design, hci nak kena study, arghhhhh. sakit jiwa sume benda nak kena buat malam tadi. 


last-last study jugak kena tolak tepi. nak buat macam mane, semua nak kena siap awal. tu aku boleh terima lagi. tapi kan, keje dah la banyak in group. masalahnye, sorang free x bermakna semua free. aku pelik kenapa orang tak faham konsep ni. lain orang for sure lah rutin harian pon beza kan. aku sangat berterima kasih sebab ada yang boleh faham pasal ni tapi ade yang buat-buat tak faham tu yang buat aku hangin. memang rasa nak mencarut saja bila tekanan menguasai cara berfikir. babun, kau free tak bermaksud aku free lah! memang lah sume orang ade 24jam. kalau kau sendiri ada masa busy, kenapa tak boleh nak fikir orang lain pun ada keje lain nak buat. ye, aku memang bengang. dan macam biasa aku tak nak gaduh sebab nanti rosak hubungan so ak lepas marah kat sini je. dah la memang aku mudah marah pun. haha. yang jadi problem, kalau dah terlampau marah nanti aku tak boleh nak control sangat. nanti takut terlepas cakap benda yang tak sepatutnya. sebab tu aku memang jarang nak confront2 nih. 


serabut kepale hotak nih. dengan keje yang blum siap. dengan masalah2 lain lagi. so, dengan nekad aku browse contact gtalk aku. carik mangsa nak lepas geram. nganganga. sebab roomate kesayangan tade. kalau tak memang jadi tempat aduan rakyat je dia. haha. dah dapat mangsa sorang, make aku cerita sehabis baek penuh emosi dan sakit hati. semua diluahkan sekali gus membuat hati ini lega dan mampu bergelak ketawa seperti sediakala. hah. puas hati dapat cerita benda yang bikin hati panas kat member. ni yang buat aku tambah appreciate nilai seorang sahabat. ekeke. 

thank you fer being my friend lah!!  http://www.emocutez.com


Tuesday, August 17, 2010

sudah.cukup.sudah

aku yakin dan pasti semua orang ada kawan. cuma baik tak baik, rapat tak rapat, itu je lah bezanya. aku pun ade kawan juge. dah banyak hari aku kenal. dan dah macam-macam rasa aku alami semenjak aku kenal dia. dia memang unik. tapi, aku jumpa dah gambar paling sesuai nak gambarkan KAWAN aku yang seorang ni.


boleh faham kan dari gambar kat atas ni ^. dari awal aku kenal dia memang banyak dah aku tolerate dengan dia. tangan dia ringan sangat dulu asal nak melawak ke hape, nak maen tunjal kepala aku. hati panas tapi sebab baru kawan lagi aku tak nak lah rosak persahabatan. kononnya. tapi kena aku tengah mood tak baik memang aku sengaja jegilkan mata tunjuk aku marah. tu pon kalau dia faham aku tengah marah.

kawan aku ni pandai sebenarnya,kata dialah. bukan aku yang cakap ok. dia selalu mengomel mempersoalkan kenapa dia ditakdirkan mengambil kos yang sedang diambilnya sekarang. katanya lagi, kalau dia belajar engineering, confirm 4 flat every sem. itu kata dia lah masa baru 1st week start kelas kan. dia tambah lagi, dia sangat bijaksana dan genius. malah lagi hebat dari prestasi kakaknya. aku sengih-sengih je dengar dia masuk bakul angkat sendiri. tup tup bila keluar result, pointer tak lepas 3. ape kes? tapi kecoh sana sini dia bagitau satu dunia dengan tambah beberapa angka bagi menaikkan jumlah pointer yang sebenar. seronok kan dengar orang puji kata kau pandai kan. even semua notes yang dia buat, dia akan tunjuk kat sesiapa yang dia rasa boleh puji kata dia rajin. lantak kau lah. tapi da rasa sedikit meluat di situ.

sekarang dah masuk sem baru. kawan tetap kawan. tapi aku masih perasan lagi tingkah laku dia yang masih seperti dulu. kali ini dia datang sendiri kat aku. nak kongsi happy result dia dah gempak! kali ni memang dia dapat lebih dari aku tapi subjek ambik lain-lain,knape nak compare dengan aku pulak? ha,part ni aku dah start naik bengang. boleh bayang tak setapa sakit hatinya aku bila dia tanya kenapa result aku sikit SANGAT? wth la. serius menghina je dia tanya macam tu. aku rasa nak baling buku kat muka dia masa tu jugak. 

nak bagi tambah sakit mata aku tengok muka dia, dia pun start bercerita dengan terujanya. kebetulan subjek yang satu ni ambik sama, tiba2 dia nak show off.

dia:aku dapat A untuk subjek **. sangat tak sangka wehh. aku memang terkejut gila tengok result!!
aku:oh, baguslah.aku dapat B+ je kot.
dia:kau ingat lagi tak soalan masa exam? sumpah susah. memang aku tak expect langsung boleh dapat A ni subbjek ni.
aku:entah aku x ingat. aku nak recall subjek ape aku ambik sem lepas pun payah nak ingat soalan exam pulak. nak buat apa.
dia:aku memang tak boleh lupa lah soalan dia. memang susah gile babi. tapi aku dapat siapkan 15minit before habis masa. (lalu tersenyum lebar, bangga gila)
aku:entah aku malas nak ingat.

aku sangat tak berkenan perangai yang nak menunjuk-nunjuk depan aku ni. apa aku kisah? eee. aku tak minat nak puji melambung tinggi kat orang. so, cerita yang macam tadi memang tambah meluat saja.

sebagai kawan, kalau korang dah berjaya sangat, jangan nak hina/pandang rendah kat kawan korang yang lain. patut bagi galakan untuk berjaya sesame. arrogance tu tak bagus ok. Aristotle pon x sokong taw. aku baru belajar ni tadi dalam kela Corporate Ethics. we have to be moderate in every aspect. hee :D

kalau lah boleh,ingin aku sedarkan kawan yang unik ini.http://www.emocutez.com

Sunday, August 15, 2010

Stick Note Wish ^^




Day by day I come closer to your heart
When you’re happy I care
Every bits and pieces I can sense them
You are my most beautiful belief
Can’t wait for Gemini
or the meteor rain to shower the entire sky
Then let’s light up 9 sparklers instead for now
The most brilliant thing doesn’t have to be
having a lot of diamonds or money
Looking in your eyes
I can see the shadow of happiness
Take your hatefulness
and use express mail to send it to the ends of the world
The most ordinary and foolish thing
can become a classic when you put your heart into it
A sticky note
full of wishes stick to your heart
Collect all the touching moments and remember them later on
Day by day I come closer to your heart
Every bits and pieces I can sense them
You are my most beautiful belief

**susah payah nak tengok drama ni. terpaksa layan jugak mana yang takde subs.http://www.emocutez.com

~Fated To Love You~

Saturday, August 14, 2010

Flowerpot :)


She is approaching, from a far far far distance,
How am I to express my shaking heart?
She...
Stole my heart from the very start,
And gave me an illness that I cannot recover from.
I want to become the flower pot, 
I pray all the time.
I want to become a flower pot,
That stands on her small window sill.
Even if I won't be able to say a word, or expect anything,
From time to time, I'll receive her smile and cares,
And just watch her sleeping face.
She's leaving,
Very far far far away.
How am I supposed to sooth,
These falling tears?

First time i heard this song was from a Korean program show called 'We got Married.' This song was sang by Alex to Shin Ae when he was trying to tell her he's going to stop filming the show to give way to his music career(new album launching). It was very sad moment because Shin Ae just started feeling comfortable with him and that day was the first time they holding hand(requested by Alex tho) and they had such a great time together that day. Alex was feeling guilty but he has to tell her. So he sing her this song and ask her to give attention on the lyrics. After that, he surprised her by giving her a love-shaped flowerpot and start telling her everything. He wants her to wait for him. ^^

Alex and Shin Ae

Alex is such a romantic person.http://www.emocutez.com

Monday, August 9, 2010

demmit. its 2am!

http://www.emocutez.comnow m regretting what i've done this evening. i mean, yesterday's evening. know why? cuz i spend my free time, sleeping! n now? i don't feel like sleeping at all n guess what time is my first class this morning? 8am! fak. but i can't sleep... its really stressful when you want to sleep damn much but ur eyes just ignore hasrat hati yang murni tu.


http://www.emocutez.comi dunno why but i think my sleeping habit is a bit different from others. for example, if there's something i have to do next morning such as got final exams or maybe going somewhere, then it will be so hard for me to sleep at night. those things could make me nervous n don't ask me why!! it just happen. its like my brain is thinking too much n worried if i couldn't get up early. maybe lahh....


i want to get rid of this weird habit but i just can't. ahh. maybe i should stay awake n be the first one going to DCN class!! heee. but i scared if i don't get enough sleep, i'll end up like them>>


she's cute right? hee.


how bout this one? http://www.emocutez.com

oh ya, i remembered last time when my house was having a 'kenduri cukur rambut', everyone was panicking when my nephew, Adib, collapsed while he was eating. can u imagine? he was having dinner in front of me n suddenly he's lying next to his plate with the spoon on his hand. my sister running to check on him, n he's actually sleeping!! he must be tired playing with all his friends before that. 

nak tido....http://www.emocutez.com

Saturday, August 7, 2010

teruk sangat ke?

jadi manusia ni memang selfish! kita selalu fikir pasal diri sendiri tak kira masa susah mahupun masa senang. 
contoh; baru dapat elaun ni, dah mula rancak nak beli macam-macam untuk diri sendiri, nak makan sedap2, nak pergi holiday, macam2 lah! memang tak ingat pun kat orang lain kan? tu masa senang.
masa kita tengah susah? ha.. masa tu lah yang paling sakit nak hadapi kan. kadang2 kita mintak tolong orang pun, orang tak mampu nak buat apa2. tapi ingat. sekurang2nya mereka tolong dengar rintihan hati kita tu. sudi jugak diorang dengar masalah kita. kita tak boleh lah nak salahkan diorang kan. jangan nak fikir masalah kita je tapi kita tak fikir masalah orang lain. tak fikir susah orang lain. mana kita tahu, diorang pun ada masalah yang lagi besar dari yang kita hadapi. cuba fikir2 balik, teruk sangat ke masalah kita tu? besar sangat ke dugaan yang menimpa tu? kalau korang rasa korang bernasib malang, macam mana pulak dengan mamat kat bawah ni ye...

Tristan Lentink's accident.

"Latest update on Tristan Lentink his injuries are a broken pelvis, 2 broken upper-legs, many tore muscles in his right knee and life-threatening internal injuries. He remains in a stable but critical condition in a hospital in Groningen."  (source)

biasanya, once ditimpa masalah, we tend to think that masalah kita tu la yang paling besar dalam dunia ni. kita lah paling malang dalam dunia ni. sabar...jangan gelabah dan serabutkan kepala. semua benda,pasti ada jalan penyelesaiannya. Allah kan ada. :)

p/s: do not laugh when people got problems cuz what goes around comes around. 

Thursday, August 5, 2010

Fighting!!

without realizing it, we're now in our 2nd week of July10 semester.new semester. new lecturers. new faces. new hopes. new targets. new dresses. new shoes. new bags. new phones.to make it short, everything is brand new. but how bout our attitude?

i still remember once my teacher told me the meaning of "PENYAPU BARU". have u ever heard this proverb? it means, the person only works hard at the beginning. during the first class, when the lecturer was giving introduction, m sure most of the students are excited to attend every classes throughout the semester. my friend hold my hand n said:
"We're not going to skip any class this semester. We won't!!"
i doubted her but just follow her rhythm n agreed! woah. i felt motivated!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

memang semangat seyhhhh. but how long u think this kind of thought will remain in our mind?
well, few days later.... overslept. i felt guilty though. n how i cope with that?
"Ala...baru first week. No one is going to the first week's classes right?"
Nak bagi sedap hati bole lahh! Bila lah baru nak berubah. haish.


i wish i could be like the girl in the picture. concentrate in class. and give best respond to the lecturer.
b a good girl student!!http://www.emocutez.com

Tuesday, August 3, 2010

Let's pray fer them, okie? :D

memang selalu kita dengar kan. soal ajal, maut, jodoh, pertemuan semua tu terletak di tangan Tuhan. 
sometimes those things are never been thought, it never crossed in our mind, but it just happen! 
tak disangka-sangka, kawan sekolah aku dulu dah selamat dinikahkan last week. baju nikah siap tempah dari morocco lagi tu. special seyhhh.

kata orang, bercinta tak semestinya berakhir dengan perkahwinan. 
betul la tu kalau dah memang bukan jodoh kan.
macam mana pulak kalau pasangan kita tu memang jodoh kita? 
insyaAllah, dapat lah merasa makan nasi minyak!
last weekend i went to KL to attend my friend's wedding. she's my batchmate. n yes, we're in the same age,20. see, tak kira umur pun. baru 20 tahun, dah bergelar isteri orang. 
sebab tu kata benda ni semua bukan kita yang control. 

jangan pandang serong jugak lah kat pasangan2 yang decided untuk mendirikan rumah tangga pada usia muda. tapi diorang bukan kahwin lari pun. 
plus, mesti parents masing-masing dah consult habis-habis. 
solat istikharah pun dah jenuh buat agaknya. lagi pun bagus lah kahwin awal daripada biarkan bercinta lama-lama. 
kurang dosa,jauh dari maksiat. bila dah ada ikatan yang sah ni, nak buat apa pun parents dah tak risau dah. agaknye lah. aku pun assume je semua2 ni, sebab aku pun belum kahwin lagi. hehe.

cuma satu benda yang buat aku ralat. ada pulak certain pihak bagi comment minta belas kasihan dan simpati kata tak dijemput. maybe diorang rasa tak puas hati?
aku memang nak back up faten pun,tapi benda ni bole fikir secara logik kan.
banyak benda kot nak handle untuk pastikan sesebuah majlis perkahwinan berjalan lancar.
memang lah kena fikir jugak tetamu2 yang patut dijemput, tapi diorang lagi banyak benda nak fikir selain check one by one siapa yang dah bagi confirmation nak datang atau tak or nak check siapa yang belum dijemput. lagipun dah terang2 dalam invitation card tu tulis dia jemput siapa n siapa.
 tak boleh nak terima ke kalau dia just mention secara general? lagipun nama kat facebook tu pun bukan semua pakai nama sebenar kan. got certain people who prefer to put/spell their name differently. then macam mane dia nak tau nama korang tu yang mane. haish. aku percaya faten bukan jenis yang lupa kawan lah.
so memang sakit mata bila baca komen yang kata: 'ko tak jemput aku pun.ko da lupe aku...'. 

so kat sini nak tunjuk lah beberapa gambar yang dapat aku kutip dari facebook. 
terima kasih kepada orang yang susah payah ambik gambar. sebab mostly orang yang datang bawa kamera besar mana pun, memang nak masuk gambar jugak. 
at the end, bf kesayangan yang dipaksa untuk jadi teman pergi kenduri tukar profesion jadi photographer yang tak bertauliah. 

Faten & Awez

nampak tak betapa bahagianya diorang. sweet sangat!! faten pun muka berseri-seri je. 
mekap pun ala kadar. nampak natural sangat2. 

part of 0307 batch

walaupun bersusah payah untuk datang ke Dewan Jubli Perak, Shah Alam ni tapi penat lelah usaha aku tu memang berbaloi sebab dapat jumpa kawan lama. dah macam-macam rupa. 
tapi ramai jugak yang maintain. dari kecik sampai besar nampak sama! 
well, gambar ni actually nak prove betapa over nye kitorang sebab anggap majlis faten ni macam reunion kitorang sendiri. haha. 
as u can see, pengantin takde pun kitorang sibuk-sibuk ambik gambar tak sudah-sudah.

kami dan mereka =))

*aku suka gambar ni. http://www.emocutez.com

oh ye. pesanan untuk semua. jangan serahkan kamera anda kepada bf saya. 
cuz he's my stalker~
menyesal korang nanti duk tengok muka aku je yang dia snap. http://www.emocutez.com

mari kita sama-sama doakan semoga pasangan bahagia faten&awez berkekalan hingga ke akhirnya.aminnnn~