Saturday, May 14, 2011

.see you soon.

hell yeah the exam is already over! i was so excited when i think about internship that i will be having this june onwards. no worries about tests, assignments, projects, going to classes and all the routines that i have been doing the past 3 years i was here. i feel like i'm going to jump around and shout out how happy i am for being freed from student's life. everything seems so much fun inside my head and i really can't wait for it to happen!!
http://www.emocutez.com

however, by the time i step out from the exam hall, everyone is saying goodbye to each other. i was like, omai omai. the tears are going to come out soon! oh please.... seeing all my friends faces just make me so sad. we're not going to see each others for monthsssss. im gonna miss you guys a lot! seriously. hope you guys take care and wish you all the best for your intern! hope that we could get A for our internship, o yeahhhhhh~ so, i dont wnat to hear any goodbye! please say, see you sooonnnnnnnn!! hehe.

http://www.emocutez.com


hish, entah ape2 lah kan. baru nak pergi intern! haha. belum nak grad lagi. pape lahhh! jumpe korang tahun depan nanti. sayang korang semua. 


**n kamu juge. :) dah lame x duk jauh2 kan. hahak. please take care n jangan nakal2!

.draws you.

esok last paper!! horrayyyyy. muhaha. sgt happy n eksaited sampai malam ni tak dapat nak lelapkan mata. wakaka. dah la tinggal sorang dalam bilik sebab rumet dah lama balik so risau esok x bangun pagi tu yg lagi takleh nak tido. so, study lah ape yang patut. hehe. mcm rajin sangat je kan. xpon. benda yg diajar satu sem baru belajar betul2 tyme dah nak dekat exam. sebelum ni macam tak paham2 je. dah nak exam ni baru ade urge untuk faham betul2 kut? ntah la. so, bosan2 ni aku layan lah lagu korea. member aku bagi. tajuk lagu ni, 'Draws You' n ak sukeeeee sangat sebab Kang Min Kyung dalam ni sangat cute ok. dimples dye yg buat aku geram sebab dye nampak sangat comel. eeee. rase macam nak ade dimple jugak lah! wakaka.

http://www.emocutez.com

n then suara Min Kyung ni mmg lembut je dalam lagu ni. hihik. suke suke! ok jum jum dengar lagu ni. sape yg ade idm buleh download terus! aku suke lagu n aku harap orang len yg dengar pun suke jugak! 


**oh ye, doakan untuk exam aku esok eh. last paper yaw! muhaha. cuti nanti nak tidur kroh kroh kroh puas2 :D

http://www.emocutez.com (impian masa cuti nt)

Sunday, May 8, 2011

.student n karok.

http://www.emocutez.com
hai gais. pe plen? 

aku x sure student tempat lain lepas tension mcm mane tapi kat utp stended kalau tensen2 stress study+keje banyak+projek+event+esaimen+test+exam biasenye dorang pegi karok-e. hehe, in short panggil karok jek. tapi aku baru pegi beberapa kali je. al-maklumlah, sedar diri suara sumbang. haha. kalau pegi pon malu-malu segan nak nyanyi. +_+ hihi. prefer denga orang nyanyi. teringat dulu tyme kat asrama pon mase basuh baju, kalau ada member yg pandai nyanyi, minx dye jadi radio je. nyanyikan lagu. muhaha!

teringat dulu2. masa muda zaman foundy, first year, duit pun x banyak. kereta pun takde. so kalau dah sangap sangat nak menyanyi, duduk kat poket C, bukak video clip kat fon n then nyanyi sama2 dengan dye. karok paling murah! hihik. biasa lah jadi student kan. duit pon memang cukup2 nak cover makan minum tiap bulan. belum lagi nak cover utk beli barang keinginan. kalau duk boros guna untuk berhibur je, nanti hujung bulan makan pasir le jawabnye. lepas tu lagi suka bila rumet takde. waktu paling bagus untuk kunci pintu, pakai headfon, bukak volume yg sesuai (bagi tak denga bunyi selain dari lagu yg tengah pasang) n then menyanyi melalak2 lah sendirian sepuas-puasnya. lagi bagus. lagi jimat. tak perlu pergi jauh2. tak perlu transport. muhaha. 

suggestion lagu mantop untuk karok! mostly mmg rock kapak lah jadi pilihan. hihik. lagu ni sume syok2. biase denga mase kecik2 dulu n jadi fevret sampai lah skang ni. ^____^


takpunnnn....layan ni pulak.


siyes macho gile layan karok lagu2 begini. muhaha. ekceli, aku tak tido lagi ni sebab siang semalam dah tertido. +_+ kalau kat sini bila tido siang je mesti takpat tido malam. tapi kat umah, siang tido, malam pon tido awal. muhaha. sebab tu kat umah lg senang gumuk kot. makan tido je tau. agaga.

http://www.emocutez.com
toink toink baaaaaa chak!

**dem rumet terjage terus pas aku nyanyi. dasat sangat ke suare sampai jadi nightmare. hahah. 

.kipas-susah-mati.

dalam banyak2 jenis kipas, kipas-susah-mati(die-hard-fan) la yang boleh pecah belahkan kita. esp kipas-susah-mati utk bola. ish aku sangat tak paham la. kalau kita suka or minat sangat sangat sangatttt kat kelab bola X ni, tak payah la nak hina caci maki kutuk kelab bola Y. sangat tak sihat la amalan korang ni. pastu nanti nak sakit2 hati masing2. boo sana boo sini. rilek rilek sudah. kalau menang, bagus la. tahniah la. kalau kalah, cuba lagi la. kan senang macam tu. jangan kacau orang lain. sakitkan hati orang lain. aku yang x berapa nak minat ni pun sakit mata tengok perangai korang ni. so mana2 fan yg boleh kawal diri dari buat benda yang aku dah sebut tadi, memang aku respek kat korang. o>

aku tak sokong sangat mana2. biasa aku sokong yang menang je. so, takde la aku nak butthurt sangat after game habis. muahaha. 

**bukan korang yang main pun. korang sokong je. ape yg nak over sangat. meh


Friday, May 6, 2011

.study week vs secret garden.

o yeah. disebabkan UTP dah implement sistem baru, sem ni memang sekejappppp sangat. rasenye baru je start ari tu. ni dah start study week n first paper aku start ari ahad ni. yes, ahad! means esok laaa! n again, sem ni pun aku habis lagi lambat dari rumet. grrrr! sangat x aci kan. haih.

ok, dalam sepanjang sem, time nak dekat final ni lah yang paling free sebab takde kelas kan. so tak kesah tido pukul 4 5 pagi, or even after subuh n bangun bila dah terik matahari yakni pukul 12 or later than that. muahaha. buruk perangai no. dah kata time paling free kan, so memang selalu sangat lah diri ni menyimpang. mase ni jugak la nak update blog. tau exam dah dekat. tapi mase ni jugak la paling syok kalau layan drama korea. memang buruk perangai yang satu ni. haha. sem lepas sangkut tengok certia Personal Taste kat youtube. sanggup tu download piece by piece n x tido malam. sem ni pulak tersangkut tengok cerita Secret Garden hadiah dari rumet. sehari suntuk habis untuk cite ni. memang buang masa kan.

credit to google

tapi...tapi... cerita ni sangat sangat sangattttt bestttt!! ^_____^ suka sangat. even aku tengok pun banyak skip sebab biasa aku memang nak cepat habis so aku fokus kat hero n heroin je. muhaha. sebab tu bole habis 16 episod 1 ari. sanggup tu x tido malam. tapi lepas tu pengsan 3 jam stret. tapi aku dah janji dengan diri sendiri nanti masa intern aku nak revise episode by episode! hahaha. so, nasihat aku kepada sesiapa yang belum tengok cerita ni, tolong jangan tengok cerita ni sebab nanti korang tak boleh nak buat kerja lain. haha. mmg addictive!

aku admit memang ade part yang tak masuk dek akal bila boleh tukar2 soul pulak antara hero n heroin. tapi, ala, name pun drama kan. at least takde la sedongeng bawang merah bawang putih versi indon yg siap ada pari2 bagai. T.T selain part merepek tertuka soul beberapa kali, yg lain memang ohsemmmm sangat. aku memang jatuh hati dengan character Kim Joo Won yg dilakonkan oleh Hyun Bin. sangat sangat sweeeeeetttt n cool. kena pulak time dye tengah angau, memang comel sangat2 taw. lagi2 ada scene swit2 romantik yg boleh buat korang tutup2 muka malu nak tengok or gigit2 bantal sebab geram. muahaha. sangat suka taw. yg watak perempuan pulak, Gil Ra Im, nampak je cm tomboi2 tapi bila part cinta ni dye sangat comel ok. hihi. kalau tengok dye mcm malu2 tu boleh buat korang geram jekk. hihi. suke lah!

ok jum jum tgk trailer cerita ni. 


**hyun bin oppa, saranghamnida ^^

.maddi jane.

maybe aku slowpoke nak post benda ni tapi aku memang tak berapa ambik tahu sangat pasal dunia muzik n tak ambik kisah sangat. semalam dah bosan2 study ingat nak download lagu baru kat 4shared. tapi sebab internet utp ni sangat sak so setelah failed beberapa kali, aku nekad bukak youtube je. download pakai idm lagi senang. tak kuasa nak tunggu buffer 2 taun setengah x siap2. 

sebab aku dengar radio pun jarang2, so aku memang payah la nak tau lagu latest apa, n tajuknya apa. tapi ada satu lagu ni aku selalu dengar bila aku masuk kereta. aku ingat part korus je la sebab dye cakap ;money money money. bila google, n yakin je download terus, tengok2 salah lagu. >_< lagu tahun dulu2 punye. ada 2video aku salah download. saba je la. 

struggle jugak cari sampai dapat so aku jumpe la lagu 'Price Tag'. bangga sebab dapat jugak akhirnya. lepas tu tangan gatal pulak nak tengok yg cover by budak name 'Maddi Jane' ni. lepas dah download, fuhlamakkkkkkk. terkagum pulak tengok. budak lagi tuh. comel pulak tuh. suara memang ohsemmmm sangat! dan dan search kat twitter n follow dye. hikhik. memang terbaik lah si comel ni. nanti besa mesti bole buat banyak album ni. cerah masa depan. hehe.

okeh meh la tengok sket cover yg dye buat. silakan. lagu 'Jar of Heart' nyanyian asal; Christina Perri