Saturday, January 28, 2012

.you.

Dear you,

When we first met, I had no idea you'd become this important to me.

Sincerely,
me.

http://www.emocutez.com

Thursday, January 26, 2012

.mimpi.

orang kata, setiap kali kita tidur sebenarnya kita akan bermimpi. yang membezakan bila kita terjaga tu, otak kita tak dapat nak recall mimpi tu sebab tu kita rasa kita tak bermimpi. ha ini orang yg kata lah. sahih ke tidak aku pun tak tau. aku malas gugel. hahah. teringat pulak cerita Inception. yg mimpi dalam mimpi dalam mimpi dalam mimpi. bertingkat2 punya mimpi dah. awesome gila cerita tu sampai skarang kagum lagi oh. hee. 

kadang tu, bila termimpi something yg seronok ataupun yg scaryyyy sgt mesti kalau terjaga tu nak cepat2 bagitau someone sebelum terlupa. hahah. taktau lah org lain macam tu ke tak. tapi kadang tu dah semangat2 nak cerita, tertidur balik plak. lepas tu nanti marah kat diri sendiri. geramssss! huh.

ekceli aku sebut pasal mimpi ni sebab ari tu aku ada mimpi something yg best. hahah. aku mimpi kawan baik aku masa aku kecik dulu. dah la dah lama x contact, jumpa pun tak. tiba2 aku mimpi dye dah besar. lol. mimpi dah dewasa plak. tapi aku panggil dye nama sama. muka pun sama. macam pelik jugak kan.

before dah terpisah jauh, kitorang macam ada salah faham sikit. aku ada marah dye pastu dye kecik ati. then aku sambung blaja jauh2 kan. masuk asrama la pe sume pastu mmg dah lost contact gitu je. so kat dalam mimpi tu ala2 macam jejak kasih gitu. nampak muka dye pun, kenal mmg kenal tapi still dye mcm merajuk kat aku.ngan org lain dye tegur tapi ngan aku dye macam senyap je. dah lama sikit baru okay. then dye bawak jenjalan ah naik kete dye tu. pastu aku lapar. ha nampak tak obses gila aku dgn makanan kan. sampai kat dalam mimpi pun aku boleh rasa lapar. haaaa... so pastu dye nak belanja aku burger. hihik. bagus betul dah lama2 merajuk belanja aku makan pulak. so pergi kedai burger. tengah tggu tu, terbangun pulak. mmg potong stim betul. tergantung gitu je mimpi aku. sigh.

ekceli aku rasa happy ngan mimpi tu walaupun x lah segembira mana pun kan, tapi dalam mimpi tu aku dah baik balik ngan kawan aku tu.so itu lah part yg menggembirakan aku. bila bangun je semyum2 teringat kat dye. ape jadi tah dye skang. tah2 nak kawen dah. mak aku pun duk cite kawan aku dah keje la, dah kawen la, dah bertunang la. anak mak ni lambat lagiiii nak habis blaja! hahah. 

~dear awk, ittew mintak maap ittew wat salah kat awk. ittew cakap ape tah ittew mara2 awk campai awk da tanak kawan ittew lg ek. huhu. sedeyy. harap jumpa awk lg nt bila2 n awk lupekan sume2 yg tak best tu n maapkan kite ek. heee. tah cane tah rupa awk skang. mesti dah makin comel ek. dulu2 pun ramai org suke awk. awwwhhhh rndunya masa dlu!~

huh. nak sambung tido nak mimpi best2 pastu tanak bangun selagi takde happy ending! LOL. ;)

Wednesday, January 25, 2012

.tenks kawan.

dah masuk Aquarius seasons! ho yeahh. tak lama lagi birthday aku pulak. hee. macam tak caya pulak tiba2 nak masuk 22 dah. tiba2? haha. tu lahh, rasa macam kejap sangat je pulak taw. hurm.

macam2 benda dah lalui sepanjang 21 tahun kat muka bumi ni. bersyukur sangat walaupun dah pernah jatuh, rasa nak givap bagai, tapi still gagahkan jugak diri nak jalani hidup ni. kenangan pahit manis semua tersimpan rapi dalam kepala ni. orang buat baik ke, buat jahat ke kat kita, semua tu ada terselit kat mana2 tah. ikut nasib je mana yg teringat balik. haha.

dari kecik, sampai besar ni dah macam2 jenis orang dah yg aku jumpa. baik ataupun buruk layanan tu, semua tu kira termasuk dalam proses belajar jugak kan. kalau kita jumpa lagi situasi yg sama masa akan datang, at least tak lah terkejut sangat n masa tu dah tau lah macam mana nak handle. hee. 

nama pun manusia. hari ni cakap, esok lusa lupa. hari ni berjanji, esok lusa dimungkiri. lumrah kan. harini aku rindu pulak kat kawan2 aku. dari aku kecik dulu, sampai lah aku dah besar panjang ni ha. sorang2 yg pernah rapat dengan aku, aku teringat balik. kira sesi mengimbas kembali kenangan silam lah sementara nak isi masa lapang ni. golek2 atas katil, terbayang2 pulak semua tu. haha.

tenks korang semua yg pernah kenal aku, pernah rapat ngan aku. walaupun sekarang kita dah tak macam dulu tapi aku still hargai friendship kita. ecewah. ye lah kan. aku pun faham, aku pun selalu jugak teringat kat korang, tapi aku tak contact pun. tak contact tak bermaksud aku lupakan korang. memang tak. aku ingat, selalu jugak terlintas kat fikiran. hehe. mintak maaf la ye aku jarang contact korang. macam mana pun, aku still sayang korang semua. kalau ada antara korang yg dah lupa kat aku, aku maapkan. takpe. hahah

http://www.emocutez.com

ramai jugak kawan2 aku ni birthday bulan satu. mintak maaf mana yg aku x sempat or missed nak wish. happy birthday dear all ;)