Thursday, January 26, 2012

.mimpi.

orang kata, setiap kali kita tidur sebenarnya kita akan bermimpi. yang membezakan bila kita terjaga tu, otak kita tak dapat nak recall mimpi tu sebab tu kita rasa kita tak bermimpi. ha ini orang yg kata lah. sahih ke tidak aku pun tak tau. aku malas gugel. hahah. teringat pulak cerita Inception. yg mimpi dalam mimpi dalam mimpi dalam mimpi. bertingkat2 punya mimpi dah. awesome gila cerita tu sampai skarang kagum lagi oh. hee. 

kadang tu, bila termimpi something yg seronok ataupun yg scaryyyy sgt mesti kalau terjaga tu nak cepat2 bagitau someone sebelum terlupa. hahah. taktau lah org lain macam tu ke tak. tapi kadang tu dah semangat2 nak cerita, tertidur balik plak. lepas tu nanti marah kat diri sendiri. geramssss! huh.

ekceli aku sebut pasal mimpi ni sebab ari tu aku ada mimpi something yg best. hahah. aku mimpi kawan baik aku masa aku kecik dulu. dah la dah lama x contact, jumpa pun tak. tiba2 aku mimpi dye dah besar. lol. mimpi dah dewasa plak. tapi aku panggil dye nama sama. muka pun sama. macam pelik jugak kan.

before dah terpisah jauh, kitorang macam ada salah faham sikit. aku ada marah dye pastu dye kecik ati. then aku sambung blaja jauh2 kan. masuk asrama la pe sume pastu mmg dah lost contact gitu je. so kat dalam mimpi tu ala2 macam jejak kasih gitu. nampak muka dye pun, kenal mmg kenal tapi still dye mcm merajuk kat aku.ngan org lain dye tegur tapi ngan aku dye macam senyap je. dah lama sikit baru okay. then dye bawak jenjalan ah naik kete dye tu. pastu aku lapar. ha nampak tak obses gila aku dgn makanan kan. sampai kat dalam mimpi pun aku boleh rasa lapar. haaaa... so pastu dye nak belanja aku burger. hihik. bagus betul dah lama2 merajuk belanja aku makan pulak. so pergi kedai burger. tengah tggu tu, terbangun pulak. mmg potong stim betul. tergantung gitu je mimpi aku. sigh.

ekceli aku rasa happy ngan mimpi tu walaupun x lah segembira mana pun kan, tapi dalam mimpi tu aku dah baik balik ngan kawan aku tu.so itu lah part yg menggembirakan aku. bila bangun je semyum2 teringat kat dye. ape jadi tah dye skang. tah2 nak kawen dah. mak aku pun duk cite kawan aku dah keje la, dah kawen la, dah bertunang la. anak mak ni lambat lagiiii nak habis blaja! hahah. 

~dear awk, ittew mintak maap ittew wat salah kat awk. ittew cakap ape tah ittew mara2 awk campai awk da tanak kawan ittew lg ek. huhu. sedeyy. harap jumpa awk lg nt bila2 n awk lupekan sume2 yg tak best tu n maapkan kite ek. heee. tah cane tah rupa awk skang. mesti dah makin comel ek. dulu2 pun ramai org suke awk. awwwhhhh rndunya masa dlu!~

huh. nak sambung tido nak mimpi best2 pastu tanak bangun selagi takde happy ending! LOL. ;)

No comments:

Post a Comment